Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2021 11:47 - Неразказаната история на Дупедало Откривателят 7 част.
Автор: puk8 Категория: Бизнес   
Прочетен: 812 Коментари: 1 Гласове:
0



 Ласкова слезе във "Варови разтвори и пепелина". С погнуса пристъпваше сред прашните маси, апаратура и всякакви нечистотии. Вараджиите подсвиркваха след нея и и отпрявяха неприлични предложения до момента, в който Радост се обърна и отвори устата си. От там се изля такъв поток ругатни, клетви и закани, че вараджиите зяпнаха и даже се сконфузиха. Радост се добра до тъмния ъгъл на Дупедало сред уважително мълчание. Дупедало тъкмо преглъщаше парчето сандвич с един доста сбръчкан салам. Появата на буреносната Ласкова толкова го изненада, че саламът се изтъркули по бюрото му и падна в/у панталона му като остави поредното мазно петно.

- Тръгвай, Левент те вика - подбра го Ласкова.

Дупедало скочи енергично, изрови от градеробчето най-приличната ( в случая най-чистата и с най-малко прогорени дупки от рективите) си манта, наметна я и заситни след Радост Ласкова. За пръв път мина през помещението без да чуе дежурните подмятания.

Ласкова го набута в кабинета на Чапразов и тръшна вратата. - Ааа, ето го откривателят .

Чапразов му махна да седне. 

- Голямо откритие си направил и ръководсвото реши да го представи за постижение на предприятието пред Партията. Само си допуснал една малка грешка.

Дупедало прехвърли набързо в ума си целия си доклад и плахо попита:

- Каква?

- Ами сбъркал си, не е 0.23%, а 23 % с тенденция за нарастване при следващи изследвания.

- Мнее, 0.23% - опита се да възрази Дупедало.

- Виж, сега! Щом ти казвам, че са 23%, значи са 23%. Щом на Партията и трябват 23%, ще са 23%. Или имаш възражения? Ако имаш, имаме и отдел "Пречистване на отпадни води" с голяма липса на инженерни кадри. Хващай доклада и оправи тая грешка. Ще има премии и изобщо от днес кариерата ти тръгва по друг път.

Дупедало бързо съобрази накъде духа вятарът, а никак не му се искаше да попълни кадровите липси в "Пречистване на отпадни води" .

- Да, май е станала правописна грешка - рече примирено той - Все пак аз не съм секретарка, може да допусна такива грешки.

- Така те искам - потупа го дружески по рамото Левент.

- Още нещо - на връшане мини през "Вътрешна сигурност".
Полковник Модерат Плашигаргов иска да говори с тебе.

Кръвта се отдръпна от лицето на Дупедало. "Знаят" - помисли си той. С треперещи крака едва излезе от кабинета на директора.


To be continued.


Тагове:   retarded,


Гласувай:
1



1. loop1 - Другарю Антон Георгиев Кръстев ...
13.02.2021 07:13
Другарю Антон Георгиев Кръстев (Нео 00) стига дрема в блога.Престани да се криеш зад фалшивите си блогове ,които са стотици
Осмисли безмисленият си живот.
Посади дърво.
За нищо не ставаш.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: puk8
Категория: Бизнес
Прочетен: 22092
Постинги: 11
Коментари: 34
Гласове: 40
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930